Road to Ironman Kalmar… 2021!

Niet erg verrassend, maar daarom niet minder pijnlijk.
Ondertussen een week geleden werd Ironman Kalmar 2020 officieel geannuleerd!

“The last standing Ironman in Europe” viel dus ook ten prooi aan het monsterlijke corona virus. Ook al verliest dat virus binnen Europa zijn monsterlijke status ondertussen wel wat.
De hoop op doorgaan was daarom misschien net iets te groot! Ook het feit dat we ondertussen al op 10 weken voor de wedstrijd waren genaderd en ik dus al heel wat stevige trainingsarbeid had verzet maakte het er niet minder pijnlijk op.

Maar goed, we moeten verder!
Vier dagen totale rust volgden om het lichaam wat rust te gunnen en het hoofd voorzichtig te laten uitkijken naar nieuwe doelen.
Later op het jaar nog een volledige Ironman doen speelde even door het hoofd, maar schrapte ik ondertussen toch weer uit mijn gedachten. In de eerste plaats omdat ik het risico niet wil nemen nog eens teleurgesteld te geraken, maar ook omdat eenmaal het schooljaar opnieuw begint het lastig is om me te verplaatsen naar een buitenlandse wedstrijd en ik vooral ook rustig wil kunnen toeleven naar een wedstrijd van dergelijk kaliber in de laatste dagen voor die wedstrijd.
Een realistischer doel is om op de wat kortere afstand mijn ervaring, want die is nog steeds behoorlijk beperkt, uit te breiden. Iets wat me in de road to IM Kalmar 2021 zeker van pas zal komen. En gezien de kortere afstand is het ook geen ramp dat er nog eens een wedstrijd van tussen valt, moest het virus toch weer opflakkeren of moest een bepaalde organisatie geen groen licht krijgen van zijn lokaal bestuur.

Voorlopig staan alvast volgende wedstrijdenop de kalender, al is er zeker nog ruimte om hier of daar nog iets toe te voegen. Zeker moesten er in juli al wedstrijden op de kalender verschijnen.

  • 23 augustus: 111 Deinze
  • 13 september: Halve triatlon Menen
  • 27 september: 1/4e City triatlon Dendermonde

En ondertussen begin ik ook alvast af te tellen richting 21/08/2021!