Virtual race: Rond uw kot run

In tijden zonder wedstrijden toch deelnemen aan een wedstrijd.
Ik voelde er oorspronkelijk weinig voor, maar achteraf bekeken was ik toch meer in race-modus dan gedacht.

Clubsponsor Wcup (Een 100% Belgische producent van sportvoeding!) organiseerde op zondag 03 mei de eerste “Rond uw kot run”.
Een wedstrijd waarbij iedereen gelijktijdig begon te lopen, maar dit allemaal op een zelf gekozen parcours dat zo dicht mogelijk bij je eigen “kot” vertrok en ook weer finishte.
Er was keuze tussen 5 en 10km, een apart startuur voor mannen en vrouwen en in de voormiddag ook nog een kidsrun waardoor iedereen in ons kot hier kon meedoen.

Ik koos na ruim 4 wedstrijdloze maanden voor de 5km. Een snelheidsprikkel, een recuperatietest (de avond ervoor fietste ik nog 150km) en gewoon ook een goed kwartier (afzien)plezier!
Als parcours koos ik voor een klein rondje in onze wijk dat ik 4 keer zou moeten afleggen gevolgd door een nog een kleiner rondje in onze wijk als afsluiter om op net 5km uit te komen (volgens Google Maps). Weinig scherpe bochten, geen hoogteverschil en weinig tot geen auto’s. Ideaal om mezelf eens goed te laten gaan.
De verwachtingen? Een tijd onder de 17′ vond ik noodzakelijk, een tijd onder de 16’40” goed en een tijd onder de 16’20” zeer goed!
Een uitgebreid wedstrijdverloop omschrijven is nogal moeilijk aangezien ik weinig tactische keuzes moest maken, ik me niet slim kon positioneren of niet kon rekenen op mijn splijtende eindsprint.
Ik begin aan een tempo dat aanvoelde als 3’15” a 3’20″/km en probeerde dit zo lang mogelijk vol te houden.
Dit lukte meer dan aardig al was het lichaam wel al wat vergeten hoe echt afzien aanvoelde. Na 5km gaf mijn horloge op de “voorziene” finish helaas aan dat ik nog 150m moest afleggen en zo kwam ik uiteindelijk uit op een tijd van 16’31”. Strava maakte daar vervolgens 16’24” (Waarom weet ik niet??) van en zo kwam ik ook in de uitslag. Of ik nu 16’31”, 16’24” of misschien zelfs laag in de 16′ liep als Google Maps het juist heeft. Een geslaagde test was het zeker!

Op naar de volgende wedstrijd zou ik zeggen! Al hoop ik dat dit een echte wedstrijd wordt.
Ondertussen geniet ik nu alvast van een rustweek om de batterijen weer helemaal op te laden en dan werk ik verder aan mijn omvorming naar een Ironman-atleet.
Of ik dat nu in 2020 of in 2021 wordt…