Breek de (blog)stilte

En toen werd na 6 maanden de stilte eindelijk doorbroken!

Jaja, ik ben nog steeds triatleet. Meer dan ooit zelfs!
Ik schrijf nog steeds graag.
En dus ga ik nog maar eens een poging ondernemen om de draad weer op te nemen, en vooral die draad niet te snel weer neer te leggen.

Zes maanden radiostilte wil zeggen dat ik maar start met een korte samenvatting van die vorige 6 maanden.

Na Challenge Praag bleef ik enerzijds trots achter, anderzijds toch ook wel behoorlijk gefrustreerd.
Trots, want op minder dan een jaar tijd had ik me omgetoverd tot een echte triatleet.
Gefrustreerd, want ik had niet echt kunnen tonen dat ik een echte competitieve triatleet was.
De weken erna probeerde ik dus nog twee keer te tonen dat ik echt wel een competitieve triatleet ben (geworden). Op de 111 in Deinze (1km zwemmen, 100km fietsen, 10km lopen) lukte dit al een beetje al werd het loopnummer opnieuw een martelgang (10km in 46′). Tijdens de Halve van Damme (2000m zwemmen, 90km fietsen, 21km lopen) lukte dit net nog iets beter. 4u28 was een resultaat waar ik op voorhand absoluut voor tekende en een halve marathon in 1u27 een tijd waarop we verder kunnen bouwen.

Den halven van Damme

Samengevat werd mijn eerste seizoen als echte triatleet er eentje om best wel tevreden over te zijn. Ik legde 2 kwarttriatlons (1x stayer, 1x non-stayer) af in minder dan 2u, overleefde mijn eerste halve triatlon (nipt), en wist toch al iets of wat van progressie te boeken als het aankomt op voeding opnemen tijdens langere wedstrijden.

En aangezien ik tevreden kon terugblikken op dat eerste seizoen, het competitieve beest in mij nog lang niet gestild was en ik mezelf graag uitdaag was de keuze snel gemaakt.
In 2020 wordt ik een IRONMAN!

15 augustus doe ik een poging om tijdens IRONMAN Kalmar (Zweden) 3.8km te zwemmen in de zee, vervolgens voor 180km op mijn fiets te springen om vervolgens nog een marathon af te leggen.
Hoe ik mezelf daar op voorbereid, en vooral waarom ik op bepaalde manieren train, probeer ik hier de komende dagen, weken en maanden (zonder al te lange pauzes) neer te schrijven.