RBR series Hoogerheide

De conditie is in stijgende lijn! Die positieve analyse kan ik maken na de wedstrijd van afgelopen weekend en vooral ook na de voorbije trainingsdagen.

Zondag stond ik aan de start van de vierde manche van de RBR series. Voor mijn tweede deelname trokken we richting Hoogerheide waar we in tegenstelling tot Geel deze keer een zeer aangenaam en uitdagend parcours kregen voorgeschoteld.
De officiƫle afstanden waar we ons aan mochten wagen waren 2.5km lopen, 20km fietsen en vervolgens 5km lopen al leken achteraf alle afstanden wat korter te zijn.
Tijdens het lopen kregen we na een snelle start om goed gepositioneerd te zitten tijdens de eerste bochten al snel ‘the stairway to heaven’ voorgeschoteld! Een steile trap met een 40-tal treden die ook tijdens de veldrit van Hoogerheide wordt aangedaan en waar we vandaag in totaal 6 keer over zouden moeten.
Ik miste na de eerste loopproef jammer genoeg net de aansluiting met de grote kopgroep die gevormd zou worden in het fietsen. Ik kwam dus terecht in de tweede grote groep en wist hier mits de nodige inspanningen mijn plaatsje in te bewaren. Op het nogal pittige parcours met enkele kleine hoogteverschillen en met vooral veel bochten werd me wel nog eens duidelijk dat ik nog wat ervaring mis in het rijden in groep. Ik zat net iets te vaak in laatste positie en moest dus regelmatig opschuiven wanneer er voor mij atleten een gat moesten laten.
In de tweede loopproef over zeker en vast geen 5km moesten we nogmaals 4 keer over de trap en vond ik gelukkig al iets betere benen dan in Geel. Ik slaagde er in om nog redelijk wat plaatsjes op te schuiven en kwam uiteindelijk ook nog dicht op de nummer 3 van mijn club 3MD die op het einde van de fietsproef de kopgroep had moeten laten gaan.

Ik finishte uiteindelijk dus opnieuw als 4de 3MD’er (de minst nuttige plaats aangezien het teamresultaat bepaald wordt door de eerste 3), kwam in de eerste divisie van de RBR-series deze keer tot de 20e plaats op 31 finishers (33 starters) en kwam in het open NK waar we dus ook aan deelnamen tot de 27e plaats op 66 finishers.
Het competitiebeest in mij is hier nog steeds niet tevreden mee maar blijkbaar is het niveau binnen deze series toch wel hoog waardoor ik blijkbaar toch tevreden mag zijn al ken ik de concurrentie nog te weinig om dit al dan niet te kunnen bevestigen.

Vanaf nu gaat de focus tijdens de trainingen nog meer op het aerobe werk aangezien we op 10 weken van Praag zitten en ik daar 4 a 5u aan een stuk zal moeten presteren. De 53′ minuten knallen van afgelopen weekend zijn dus vooral een goede trainingsprikkel om mijn anaerobe energiesysteem niet in slaap te laten vallen maar het aandeel aerobe kilometers zal in de komende weken alleen maar stijgen terwijl de hoeveelheid anaerobe kilometers eerder beperkt zullen zijn.
Aangezien ik deze week 2 vrije dagen had kon ik alvast twee stevige trainingsdagen programmeren.
Maandag trok ik solo richting Geraardsbergen om dat bekende heuveltje daar nog eens te bedwingen en trok ik na 110km op de fiets nog even de loopschoenen aan al waren de benen die dag duidelijk nog niet hersteld van de wedstrijd.
Donderdag zat ik gelukkig een pak frisser en maakte ik er een echte triatlondag van.
’s ochtends vroeg werd er 3200m afgelegd in het zwembad met enkele stevige 300’en op het programma aan een voor mij mooi tempo van om en bij de 1’35/100m.
Niet veel later kroop ik op de fiets en draaide ik een uur lang rondjes rond het prachte gebied “de paardenweide” te Berlare. Een uur lang op mijn aerobe drempel fietsen en tegelijk vogels kijken, dat vind ik een aangename combinatie. Als er na dat uurtje 36.2km verschijnt zet dat aangename gevoel zich alleen maar verder. Met het opwarmen en losrijden (aan nog steeds ruim 30km/u) bij kwam ik aan 74km en uiteraard trok ik ook nu onmiddellijk de loopschoenen aan. De eerste 6km besloot ik aan “Praag-pace” te lopen en met een tempo van 3’57″/km een een hartslag die zelfs nog wat marge aangaf was ik ook van dit deel van de training absoluut tevreden.
Een topdag dus! De conditie is in aantocht en ik geloof dat ik in Praag helemaal klaar zal zijn om een mooie prestatie af te leveren.

Op naar nog 10 mooie trainingsweken…

Mijn road to Praag statistieken:

  • Zwemmen: 154.5km gezwommen
  • Fietsen: 4190.5km gefietst
  • Lopen: 614.7km gelopen
  • Nog 70 dagen tot Challenge Praag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *