RBR series en BK ploegentriatlon

We zijn op minder dan 100 dagen voor Praag, de eerste wedstrijden zijn achter de rug en de blessures raken beetje bij beetje onder controle. Na het wat negatieve vorige blogbericht kan ik nu gelukkig weer wat positiever zijn.

Kort na het vorige blogbericht stond ik al aan de start van mijn eerste wedstrijd. Veel vroeger dan verwacht en gepland, maar om mijn club 3MD te helpen besloot ik toch maar om me aan een duatlon van de RBR series te wagen. Deze RBR series zijn een reeks van wedstrijden waarbij verschillende Belgische en Nederlandse clubs het tegen elkaar opnemen. 3MD komt uit in de eerste divisie al werd in Geel wel een gezamenlijke start genomen met de tweede divisie.

Die gezamenlijke start was voor mij eerder een voordeel dan een nadeel want in die eerste divisie ligt het niveau behoorlijk hoog, en gezien mijn gebrekkige voorbereiding eigenlijk te hoog voor mij.
Het bewijs hiervan? Na 1 kilometer lopen verscheen er 3’02” op mijn horloge, en meer dan aardig tempo dacht ik, en toch liep ik pas in het tweede groepje en zag ik nog bijna 30 lopers voor mij. De volgende 1.5km probeerde ik het tempo niet al te veel te laten zakken en probeerde ik een teamgenoot (en beduidend betere fietser) wat te trekken om samen op de fiets te kunnen springen.
Jammer genoeg viel dit plannetje in de wisselzone in het water aangezien ik er op los sukkelde en ik dus bijna 20 seconden verloor. Eenmaal op de fiets kwam ik gelukkig wel in een grote en degelijk rond draaiende groep terecht waardoor ik uiteindelijk een meer dan degelijke fietsproef wist af te leggen aan meer dan 40km/u gemiddeld. Na deze fietsproef moest er nog 5km worden gelopen en tijdens deze loopproef werd het gebrek aan training en ervaring toch wel duidelijk. Ik deed 18’30” over deze 5km en kwam zo als 29e atleet van de eerste divisie over de finish. Op 37 gestarte atleten in die eerste divisie niet meteen een schitterend resultaat, maar leuk was het in ieder geval. Het meest positieve van de namiddag, ik werkte heel de wedstrijd af zonder pijn.

Een paar dagen na deze wedstrijd trok ik voor 9 dagen richting Portugal. Een stage met de atletiekclub waar ik ondanks de vele trainingen die ik begeleide toch ook zelf heel wat trainingsarbeid heb kunnen verzetten. En vooral ook een stage waar de hoge temperatuur en de vakantiesfeer een verder helende functie hadden op alle pijntjes.
Ik liep in Portugal voor het eerst in meer dan 6 maanden nog eens een uur aan één stuk, liep voor het eerste wat voorzichtige tempo’s en zwom daarnaast ook nog eens pijnvrij. Niks dan positief nieuws dus!

Eenmaal terug in België zette het goede weer zich nog even door waardoor de positieve vibe op sportief vlak zich hier thuis wist verder te zetten en ik met veel goesting uitkeek naar mijn eerste triatlon in 3MD kleuren. Helaas kantelde het weer al snel weer naar echt Belgisch weer waardoor het BK ploegentriatlon nogal letterlijk in het water viel. Geen open water zwemmen dus, maar wel baantjes trekken in het zwembad en 8 keer van baan opschuiven om uiteindelijk na 528m (in een 33m zwembad) uit het water te mogen kruipen met mijn team. Van die 528m mocht ik er bijna 400 op kop zwemmen en zo kwamen we met een gemiddeld tempo van 1’36″/100m uit het water. Naast het zwembad trokken we onmiddellijk de loopschoenen aan waarna we enkele 100’en meters mochten lopen richting onze fietsen. Op de fiets draaide het niet altijd als een geoliede machine doordat er nogal wat niveau verschil in onze ploeg zat maar we wisten toch nog een aardig tempo van bijna 38km/u aan te houden en we wisten ons vooral allemaal recht te houden op de kletsnatte wegen. Tijdens het lopen haakte onze 6de man snel af waarna we aan een tempo van iets boven de 15km/u de bijna 6km wisten af te werken. Resultaat: Een 45ste plaats op 108 teams binnen onze categorie.
Een heel fijne ervaring om voor het eerst met mijn club 3MD naar buiten te komen, maar competitief en individualistisch als ik ben ingesteld had het net iets meer/pittiger mogen zijn voor mij.
Ik wist in ieder geval voor de tweede maal pijnvrij een wedstrijd af te werken en kijk nu uit naar mijn individuele wedstrijden die stilletjes aan dichterbij komen.

De wedstrijden die komende weken en maanden al zeker op mijn planning staan:

  • 12 mei: RBR series te Hoogerheide (2.5km – 20km – 5km)
  • 23 juni: 1/4e Port of Antwerp triatlon (1000m – 40km – 10km)
  • 7 juli: 1/4e Triatlon van Vlaanderen te Oudenaarde (1000m – 45km – 10km) (non-stayer)
  • 27 juli: Challenge Praag (1900m – 90km – 21km) (non-stayer)

Eind mei/begin juni hoop ik nog een wedstrijd te kunnen toevoegen aan mijn programma maar door een nogal drukke agenda valt dit wat moeilijk.

Mijn road to Praag statistieken:

  • Zwemmen: 142km gezwommen
  • Fietsen: 3845,2km gefietst
  • Lopen: 542,9km gelopen
  • Nog 85 dagen tot Challenge Praag

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *