Een leven zonder sportieve uitdaging, het is blijkbaar niets voor mij.
Over 299 dagen kom ik aan de start van de “Challenge Prague”, een halve triatlon waarbij we 1.9km zwemmen, 90km fietsen en 21.1km lopen voorgeschoteld krijgen.

Werken, op stap gaan met Lize en Jutta, atletiektraining geven en zelf trainen voor een triatlon. De komende 299 dagen zullen goed gevuld zijn, maar stilzitten is nu eenmaal niets voor mij.

Nu ik aan de slag ben als trainer bij AC Lebbeke was ik al snel weer op zoek naar een sportieve uitdaging die ik zelf nog kon verwezenlijken. Zelf nog deelnemen aan pistewedstrijden zal er niet meer inzitten dus ging ik op zoek naar een andere uitdaging. Na de kennismaking met de triatlonsport deze zomer en de uitdaging uitgesproken door een bevriende loper was de beslissing al snel genomen. We trekken volgende zomer richting Praag om samen een halve triatlon te volbrengen.

Hoeveel uren training er zullen voorafgaan aan deze triatlon valt nog een beetje af te wachten, maar ik heb er wel vertrouwen in dat ik ondanks de behoorlijke drukke agenda nog wel tijd zal vinden om zeer regelmatig te lopen en te zwemmen. Of we het tijdrovende fietsen ook op heel regelmatige basis zullen kunnen inplannen valt nog een beetje te bekijken. Ik ga er in ieder geval voor en heb er geweldig veel zin in.

De voorbije weken kon ik alvast wat proeven van het trainen als een triatleet en dat beviel me absoluut en zorgde ondanks het feit dat dit zonder strak trainingsschema was voor een meer dan behoorlijke conditie. Afgelopen weekend liep ik namelijk een 10km (9.8km) tijdens de Brussels Ekiden, en deze wist ik af te leggen in 34’39” op een meer dan geaccidenteerd parcours.

De komende twee weken staat er rust gepland om enkele stom opgelopen pijntjes te laten helen en om daarna met veel goesting aan de echte voorbereiding te kunnen beginnen.

Challenge Prague, nog 299 dagen!

Tags
No Tag

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Instagram Feed
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.