Na mijn solo fietsvakantie van vorige zomer door Noorwegen was het hoogtijd om de microbe over te brengen op de rest van het gezin. Om ons voor te bereiden op de fietsreis die we deze zomer plannen besloten we klein te beginnen en voor een tweedaagse net over de Nederlandse grens te trekken.

Slechts twee dagen, maar die werden goed ingevuld.

Twee dagen tijd om heel wat “dummies-lessen” te leren:

  • Les 1: Controleer even of er in het dorp waar je overnacht wel een bakker aanwezig is. Een uitgebreide brunch in Hulst maakte gelukkig veel goed.
  • Les 2: Waterdichte schoenen/botjes zijn geen overbodige luxe voor een 2,5 jaar jonge dochter bij temperaturen die nog niet echt uitnodigen om sandalen te dragen.
  • Les 3: Een fietsstoeltje zorgt ervoor dat Jutta lekker dicht bij zit, maar is niet zo handig voor een middagdutje en het zorgt er ook voor dat de hoeveelheid fietstassen die we kunnen meenemen nogal beperkt is. Deze zomer zullen we voor de langere reis waarschijnlijk dus toch maar voor een Weehoo of fietskar gaan.
  • Les 4: Besteed voldoende aandacht aan de route.
    Ik ben misschien wat teveel verwend met Noorwegen nog in mijn gedachten maar de gekozen route was misschien toch wat saai. Na het wat relatief drukke Dendermonde => Sint-Niklaas trokken we via het oude spoor “Mechelen-Terneuzen” richting Hulst. Na Hulst reden we op rustige wegen richting Hengstdijk, jammer genoeg waren die wegen voornamelijk omgeven door akkers.
    Helemaal negatief was de route zeker ook niet! In Hulst amuseerde Jutta zich zeer goed op de omwalling en aten we zeer lekker. Op het oude spoor omgevormd tot fietspad waren een oude trein en de grensovergang leuke tussenstops en een ijsje als pauze doet het uiteraard ook altijd goed.

Buiten al die lessen was het gewoon een zeer leuke en vlotte tweedaagse. De boerderijcamping was eenvoudig maar geslaagd met leuke gocarts om rond te racen en een grote trampoline.
Jutta doorstond haar vuurdoop in de tent zeer goed en sliep zelfs bijna beter dan in haar eigen bed. Bedankt vermoeiende fietsdag en uitputtende speeltuin!
En fietsen blijft gewoon een heerlijke manier om jezelf op een rustige maar toch geweldig efficiënte manier te verplaatsen.

Is de fietsmicrobe al over geslagen op Jutta? Ik denk het wel!
Is de fietsmicrobe al over geslagen op Lize? Als we er nog een graad of 10 bij doen komt dat ook helemaal goed!

Category
Tags
No Tag

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Instagram Feed
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.