Menig natuurliefhebber droomt al eens van een 1000 soortentuin. Ik droom er ook wel eens van en maak er vanaf nu ook een doel van. Dat het een project zal zijn waar ik wel een paar jaren mee zoet zal zijn staat vast, maar wie niet waagt niet wint…

Of die 1000 soorten een haalbaar doel zijn weet ik niet. Ik denk zelfs eerder van niet maar wie niet waagt niet wint.
De beperkte grote van onze tuin, het gebrek aan veel “wilde tuinen” in onze wijk en het feit dat onze eigen tuin momenteel zeker ook nog geen “wilde tuin” is zullen het er niet makkelijker op maken maar ik ga er in ieder geval voor.

Tijdens dit project hoop ik me in ieder geval wat meer te verdiepen in andere soorten(groepen)…
hoop ik onze tuin te kunnen omvormen tot een echte “wilde tuin”…
hoop ik wat vaker leuke beestjes of plantjes op de foto te zetten…
en hoop ik vooral wat vaker buiten te zitten!

De officiële start van mijn project valt vandaag, 31 maar 2018, maar de vogels die ik de voorbije twee jaar al kon waarnemen in of vanuit onze tuin neem ik alvast mee in de telling waardoor ik al de volle 30 soorten heb.

Welke soorten zal ik meetellen? Alle wilde soorten die zelfstandig in onze tuin zijn terecht zijn gekomen of in het geval van vogels, ik kon waarnemen vanuit onze tuin.

Mijn voortgang zal ik bijhouden op de nieuw toegevoegde pagina “1000-Soortentuin” en ik zal de pagina proberen opvrolijken door bij zoveel mogelijk soorten voor een (bewijs)foto te zorgen.

Naar buiten nu!

De waargenomen/gefotografeerde soorten van dag 1:

 

Tags
No Tag

Comments are closed

Instagram Feed
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.