Ik heb het overleefd!
De trainingsarbeid is geleverd, tijd om het lichaam te laten rusten nu en fris aan de start te komen in Rotterdam.

131.8 kilometers moesten er deze week nog worden afgelegd om het lichaam nog een laatste keer serieus te pijnigen voor we aan die welgekomen tapering mogen beginnen.

En of het pijn deed!
Het duurde eigenlijk tot donderdag vooraleer de halve marathon van Den Haag was verwerkt. Het enige probleem, woensdag stond er al opnieuw een serieuze intervaltraining op het programma. Ondanks de nog steeds serieus stijve quadriceps slaagde ik er toch in om 5x3km af te leggen aan een tempo tussen 3’35″/km en 3’27″/km waarbij de laatste reeks zowaar nog de snelste was.
Eenmaal deze training overleefd was het opnieuw proberen herstellen richting het laatste, loodzware, weekend. Waarbij die loodzwaar vooral op het aantal kilometers sloeg.

64 kilometer op twee dagen, het is geen lachertje!
Wanneer je dan op zaterdag opstaat en de sneeuwvlokken uit de lucht ziet vallen vervloek je jezelf toch al eens dat je een voorjaarsmarathon hebt uitgekozen. Maar goed, na het nodige klaag en zaagwerk mezelf toch overtuigd en er in geslaagd de 2 tempoblokken van 10km min of meer tot een goed einde te brengen. Niet aan marathontempo, maar gezien de wind en negatieve temperatuur moet dat niet onmiddellijk een slecht teken zijn.
Zondagochtend, zelfde liedje! Opnieuw sneeuwvlokken in de lucht maar deze keer zat het gelukkig wat beter met de moraal en had ik op een bepaalde manier wel zin in de langste duurloop uit de voorbereiding.
De eerste 18km liep ik zeer rustig, de volgende 18 probeerde ik het tempo iets hoger te leggen zonder te forceren. Resultaat, ondanks de 28km van een dag ervoor 36 heel vlotte kilometers in de benen!

En zo een week van 131km of een weekend van 64 kilometer, dat geeft vertrouwen.
Die 42,195km, dat komt wel goed!
De afstand schrikt mij absoluut niet meer af.
Het tempo, dat is nog wat anders…
Maar daarvoor is nu die welverdiende tapering aangebroken.
De komende drie weken mag het lichaam dat ik de voorbije weken toch echt wel tot aan het randje (of er net over) heb belast eindelijk uitrusten. Al is dat uiteraard nogal relatief…
Deze week zullen er nog steeds een kleine 100km worden afgewerkt maar in de laatste twee weken gaat het dan echt wel stijl bergaf met de inspanningen zodat ik na een goeie zes maanden eindelijk nog eens zal voelen wat het is om echt frisse benen te hebben.
En eenmaal ik weer weet wat echte frisse benen zijn zal ik dat tempo van 3’47″/km ook wel zien zitten!

Mijn road to Rotterdam statistieken:

  • 2294.9km gelopen
  • 136 trainingen afgewerkt
  • 6 wedstrijden gelopen
  • Nog 21 dagen tot Rotterdam
Tags
No Tag

Comments are closed

Instagram Feed
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.