Nog vier weken tot Rotterdam, tijd dus voor een laatste wedstrijdprikkel.
Ik trok alvast eens richting het “hoge noorden” om de halve marathon van Den Haag te lopen.

Na 1u15’23” kwam ik over de finish en ben ik heel wat wijzer geworden met Rotterdam in het vooruitzicht.

Die 1u15’23” is goed, heel goed zelfs, al had ik stiekem op die duik onder 1u15′ gehoopt.
Mits een iets vlakker tempo had dat er misschien ook wel ingezeten. En dat is direct een eerste belangrijke les richting Rotterdam.
Ik opende vandaag met een 10km in 35″06 en plakte er een tweede 10km in 36’31” aan. Als ik in Rotterdam dergelijk verval laat optekenen zal ik geweldig hard afzien en niet het beoogde resultaat behalen.
In de komende weken moet ik met andere woorden nog eens goed nadenken over het strijdplan voor Rotterdam en moet ik me er daar vooral heel goed aan houden.

Tweede les van de dag, durf nog iets meer afzien om nadien misschien wat minder af te zien.
De eerste 13 kilometer zat ik perfect in een mooi groepje en zat ik relatief op mijn gemak. Wanneer we na een 13-tal kilometer een opeenvolging kregen van een paar bochten viel het groepje uit elkaar en durfde ik het gat niet meer dichten. Resultaat, de laatste 7 kilometer liep ik alleen en zag ik geweldig hard af. Als ik iets meer durf had getoond had ik misschien nog net wat langer kunnen aanklampen bij dat groepje… Al is dat uiteraard geen garantie.

Derde les van de dag.
Het komt wel goed daar in Rotterdam!
Ondanks dat ik vandaag op net iets sneller had gehoopt geeft deze wedstrijd toch ook wel het nodige vertrouwen.
De vorm is goed en dus staan de komende vier weken in het teken van…
Geen blessures meer oplopen…
Zo veel mogelijk slapen…
En niet meer ziek worden!

En dan ben ik helemaal klaar om mijn eerste marathon aan te vatten!

Tags
No Tag

Comments are closed

Instagram Feed
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.