Natuur, Natuurfotografie

Zeeland

Verslaafd aan lopen en verliefd op de natuur en meer specifiek de vogels.
Twee geweldige passies maar puur intrinsiek hou ik nog meer van de natuur en de vogels dan van het lopen.

Ondanks de grote liefde voor die vogels en het fotograferen van deze geweldige beestjes kom ik er veel te weinig toe om deze hobby te beoefenen. Ik hoop in de toekomst, wanneer ik er misschien toch eens in slaag om wat minder intensief aan atletiek te doen, deze hobby toch echt weer wat meer op te nemen.

Afgelopen zondag was het eindelijk nog eens zo ver!
We trokken een hele dag richting Zeeland, het walhalla voor vogelkijkers in de lage landen. In deze Nederlandse provincie omgeven door de Oosterschelde en Westerschelde krioelt het in de wintermaanden van de overwinterende vogels.

Kuifduiker, Roodkeelduiker, Zwarte zee-eend, Brilduiker, Ijseend, Eider, Middelste zaagbek, Lepelaar, Grote zilverreiger, Groenpootruiter, Tureluur, Kemphaan, Kluut, Slobeend, Pijlstaart, Smelleken…
Het zijn maar enkele van de vele prachtige soorten die we zagen afgelopen weekend. Een mooi lijstje dat aangeeft wat een prachtige gebieden er te bezichtigen zijn in Zeeland.

Die prachtige gebieden leveren echter niet altijd evenveel goede fotografiekansen op vermits de vogels vaak wat verder weg zitten. De Brouwersdam echter levert altijd wel wat fotografiemogelijkheden op. Die Brouwersdam is nochtans de lelijkste plaats waar je kan komen in Zeeland aangezien het gewoon een betonnen verbindingsdijk is die twee van de (schier)eilanden waaruit Zeeland bestaat verbindt.
De reden waarom we toch telkens op deze plaats stoppen is dat er vanop deze dijk bijna altijd grote aantallen zeevogels waar te nemen zijn en dat er voor de fotografen onder ons meestal wel wat strandlopers te fotograferen vallen.

De meewerkende strandlopers van dienst waren deze keer de steenlopers, de paarse strandlopers en de drieteenstrandlopers. Vooral over de foto’s van de drieteenstrandlopers ben ik tevreden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *