Atletiek, Marathon, Marathon Rotterdam 2018

Wind in de zeilen

Gaat het nu goed met mijn voorbereiding of ben ik op de sukkel? Ik weet het zelf niet zo goed.

Ik verkeer wat in een moeilijk moment in mijn voorbereiding richting de marathon.
De conditie is top, maar het wat pijnlijke lichaam baart me zorgen.
Heb ik de wind in de zeilen, zoals deze week op die ene toptraining of draai ik stilletjes aan richting een serieus stuk wind op?

4’00″/km lopen met de vingers in de neus, 3’47″/km lopen en het gevoel hebben dat dat wel nog wat langer mocht duren. De wind zat afgelopen woensdag echt wel in de zeilen tijdens een mooie 20km lange training.
Tijdens die zelfde training zat de wind echter ook serieus op de kop. Letterlijk en figuurlijk.
Die letterlijke wind op wist ik nog wel te overwinnen, met die figuurlijke had ik het wat moeilijker.
Die verdomde knieën, dat geblokkeerde bekken of die opspelende achillespees. Het zijn allemaal kleine pijntjes die me wat bezig houden. Voorlopig blijft het gelukkig bij bezig houden en zijn ze zeker niet van die aard dat ik er mijn trainingen niet door kan uitvoeren, maar het doet die geweldige moraal die ik overhoud aan mijn conditie toch wat teniet.

Blijven dansen op die slappe koord dus waar ik het een tijdje geleden al eens over had en proberen het evenwicht tussen rust en training niet te verliezen.

Mijn road to Rotterdam statistieken:

  • 1408,2km gelopen
  • 91 trainingen afgewerkt
  • 4 wedstrijden gelopen
  • 79 dagen tot Rotterdam