Atletiek, Marathon, Marathon Rotterdam 2018

Scholenveldloop

Promoot je sport!
Als fanatiek atleet en als leerkracht probeer ik mijn geliefde sport atletiek al eens te promoten.
Dankzij SVS (Stichting Vlaamse Schoolsport) kan ik er jaarlijks een 6-tal keer op uittrekken met enkele van onze leerlingen.

De afgelopen maand stond er tweemaal veldlopen op het programma en onze leerlingen gaven mij het goede voorbeeld.
Nadat ze zich allen vlot plaatsten voor het Vlaams kampioenschap tijdens het Provinciaal kampioenschap brachten ze gisteren ook nog eens 2 medailles mee naar huis tijdens dat Vlaams kampioenschap.

Om onze school nog wat extra op de kaart te zetten besloot ik gisteren ook maar eens deel te nemen aan de wedstrijd voor leerkrachten. Gezien het bescheiden deelnemersveld kon ik een tweede plaats bemachtigen maar het gevoel was alles behalve goed.

Bij een slechte prestatie merk ik op dat je als snel naar uitvluchten gaat zoeken. Zo kan ik er uiteraard wel een paar verzinnen, maar zelfs dan blijf ik toch wat met een minder gevoel over na deze “wedstrijd”.
De gedachte dat deze korte cross maar weinig te maken heeft met die marathon waarvoor ik aan het trainen ben verzacht uiteraard wel “de pijn”.

Hard blijven trainen dus en op naar de volgende wedstrijd!

Ondertussen kan ik trouwens november afsluiten met een zeer mooi aantal trainingskilometers van 407km!

Mijn road to Rotterdam statistieken:

  • 782.2km gelopen
  • 51 trainingen
  • 3 wedstrijden
  • 129 dagen tot Rotterdam!