Atletiek, Marathon, Marathon Rotterdam 2018

Lage landen vs Kenia

Een Belg, Koen Naert, en een Nederlander, Michel Butter, die na 25 kilometer samen op kop lopen tijdens de grootste marathon ter wereld. Een niet alledaags zicht daar in New York afgelopen weekend!

Zo een uitzonderlijke prestatie zorgt bij mezelf, en ik vermoed bij menig ander loper, steeds voor een motivatieboost!

Neen, ik verwacht volgend jaar in Rotterdam niet om na 25km, ook niet na 1km trouwens, op kop te lopen maar twee atleten uit de lage landen die de strijd durven aangaan met de superieure Kenianen geeft mij echt wel een boost.

De strijd kunnen aangaan met atleten van een hoger niveau, of dat nu aan 20km/u, 15km/u of 10km/u is, kan je uiteraard alleen maar als je keihard traint. Voor Koen Naert wil dat zeggen enkele weken van meer dan 200km afhaspelen. Voor mezelf zal dat willen zeggen regelmatig aan een weektotaal van +100km komen.

Want kilometers afhaspelen is belangrijk, maar die kilometers combineren met voldoende rust nog belangrijker. Aangezien het aantal middagdutjes bij een professionele topsporter over het algemeen wat hoger ligt dan die van de gemiddelde loper is 200km per week nastreven dus niet direct een goed idee.

Maar aangezien 30km, 50km of 100km per week lopen ook best vermoeiend kan zijn komt zo een boost als na de NY marathon best van pas…
Om wanneer de goesting al eens minder is toch die sportschoenen aan te trekken.
Om die laatste herhaling tijdens een vermoeiende interval toch nog net wat sneller uit te voeren.
Om ondanks die pijnlijke benen je toch even in beweging te zetten voor een rustig herstelloopje.

Motivatiepijl 200%!
Bedankt Koen Naert!
Bedankt Michel Butter!

 

Mijn road to Rotterdam statistieken:

  • 508.7km gelopen
  • 35 trainingen
  • 2 wedstrijden
  • 150 dagen tot Rotterdam