Atletiek, Marathon, Marathon Rotterdam 2018

Marathon Rotterdam 2018

Een maand geleden nam ik afscheid van de competitieve atletiek aan en ziehier, ik heb al een nieuwe uitdaging gevonden.

Over exact 250 dagen zal ik mijn eerste marathon lopen.
“Atletiekfanaat”, het staat hier bovenaan mijn website en ik kan de atletiek dan ook niet zomaar loslaten.

Toch maak ik geen comeback op de 400 en 800 meter maar kies ik voor een – het klinkt misschien raar – toegankelijkere uitdaging op de marathon. Toegankelijker omdat het aantal groepstrainingen veel beperkter zal zijn, omdat het aantal trainingen die ik van thuis uit kan doen veel groter zal zijn, en ik dus ondanks de vele kilometers die ik zal moeten afwerken minder tijd zal “verliezen”.

De marathon waarvoor ik gekozen heb is deze van Rotterdam en wel om de volgende redenen:

  • Rotterdam is een grote stadsmarathon en met ruim 15.000 deelnemers aan de start staan lijkt me toch leuker dan een kleinere marathon te lopen waar er slechts een handvol deelnemers aan de start staan. De kans om in een goede groep terecht te komen is uiteraard ook groter.
  • Rotterdam is een snelle marathon. Het parcoursrecord staat op 2’04″27 (Niet dat ik hier veel aan heb) maar vooral, het hele parcours is quasi biljartvlak.
  • De marathon van Rotterdam wordt op zondag 08 april 2018 gelopen. Midden in de paasvakantie en dus ideaal om uitgerust aan de start te komen en achteraf nog een extra dagje te kunnen genieten van Rotterdam.
  • Rotterdam ligt op nauwelijks 2 uur rijden van Dendermonde en is ook relatief eenvoudig met de trein te bereiken.

Nog 250 dagen te gaan!

Veel te vroeg om al met de zeer specifieke voorbereidingen te beginnen, maar aangezien ik als 400/800 meter loper me beperkte tot één duurloop per week zal ik de komende maanden zeker kunnen gebruiken om mijn lichaam alvast te laten wennen aan de vele kilometers.
Dit najaar zullen er ongetwijfeld enkele stratenlopen worden gepland om te kijken hoe de overgang van de sprint en halve fond naar de mythische marathonafstand verloopt.

Nog 250 dagen te gaan!

En toch heb ik, competitiebeest als ik ben, al een doel in mijn hoofd. Momenteel spookt de magische grens van 4min/km door mijn hoofd of met andere woorden een eindtijd van 2u48! De kans dat dit doel in de komende maanden nog wordt bijgestuurd is uiteraard groot. In welke richting dit zal zijn valt nog af te wachten.

Nog 250 dagen te gaan!

Dat leek me direct ook een mooi moment om beginnen bij te houden hoeveel kilometers ik zal afleggen richting Rotterdam. De teller staat na vandaag alvast op 14,4 kilometer!