Fietsvakantie, Noorwegen, Reizen

Noorwegen dag 11 & 12: Bergen!

Ik ben er geraakt!

12 dagen heb ik nodig gehad om van het zuidelijke Langesund naar Bergen te fietsen. Het had wat sneller gekund achteraf gezien, maar het was uiteraard geen wedstrijd. 

Donderdag bracht ik al een eerste bezoekje aan Bergen vanop de camping waar ik stond op zo een 20 kilometer van Bergen. Nog eens fietsen zonder volgepakte fiets, heerlijk! 


Ik trof Bergen aan op een manier hoe de gemiddelde inwoner van Bergen zijn stad niet al te vaak ziet: Zonovergoten! 

Na een leuke geleide wandeling door deze niet onaardige stad trok ik terug naar de camping en ging ik pas echt in vakantiemodus, ik keek nog eens naar de Tour de France.


Vrijdagochtend was het dan officieel zo ver, ik mocht met al mijn materiaal richting Bergen fietsen. Deze keer wel zoals het hoort, in de regen. 


Vrijdag hing ik dan echt de toerist uit. Ik vertoefde uitgebreid in Bryggen, een wijk met Hanze-handelshuizen die op de Werelderfgoedlijst van Unesco staan.

En in wandelde ook Fløyen op, één van de zeven bergen die de stad Bergen omsingelen en van waarop je een mooi uitzicht over de stad hebt.


En ondertussen zit het er echt op! Zo dadelijk stap ik terug op de boot en vat ik mijn lange tocht richting België terug aan. Nog 18u op de boot, 70km fietsen en 12u op de trein voor de boeg! 

Maak ik in de toekomst nog vergelijkbare reizen? Zeker en vast!

In aangepaste vorm zodat ik mijn avonturen kan delen met Lize en Jutta, maar de drang naar avontuur is alleen maar gegroeid! 

Ik heb genoten van het fietsen, de natuur, de eenzaamheid, de contacten,…

Tegelijk heb ik ook afgezien dankzij al deze zaken. 

Reis: GESLAAGD! 

Voor de mensen die geïnteresseerd zijn, binnenkort plaats ik onder de pagina reizen nog mijn gps tracks, wat foto’s en andere “tips voor trips”.