Fietsvakantie, Noorwegen, Reizen

Noorwegen dag 9 & 10: Fjord hoppen

Met een dag vertraging weer een verslagje. Een verslagje van op mijn laatste stop voor ik Bergen, mijn eindbestemming, bereik.

Gisteren reed ik van het ene fjord naar het andere. Ik vertrok aan het hardangerfjord en volgde dit voor een 40-tal kilometer. Vervolgens reed ik richting Samnangerfjord , om aan dit nieuwe fjord te komen diende er uiteraard weer wat geklommen te worden. 

Het uitzicht: opnieuw prachtig! 

En regelmatig opgesmukt met een waterval. In Norheimsund was dit een nogal toeristische versie: 


Iets verder kreeg ik echter een minstens even spectaculair exemplaar, helemaal voor mij alleen: 


‘S avonds verliep de zoektocht naar een plaatsje op te kamperen niet echt vlot maar uiteindelijk botste ik op een groepje Tsjechen die het geen probleem vonden dat ik hun vergezelde. Ondertussen was ik alweer opweg richting volgend fjord en zaten we boven op een berg tussen deze twee fjorden. 

Het werd nog een gezellige avond rond het kampvuur! 


Vandaag werd het een rustig dagje, ik heb Bergen namelijk al bijna bereikt. 

De komende twee nachten zal ik dan ook doorbrengen op een camping dicht bij Bergen. Een beetje een drukke camping maar ik heb wel het uiterste en mooiste plekje van de camping kunnen bemachtigen. 


Morgen fiets ik alvast eens tot in Bergen en ook vrijdag zal ik mijn laatste dag in Bergen doorbrengen, en dit alles in opnieuw geweldig mooi weer!