Fietsvakantie, Noorwegen, Reizen

Noorwegen dag 6: Into the wild 

Één van de redenen om naar Noorwegen te komen was om eens te voelen hoe het was om “Into the wild” te zijn. Vandaag was de dag waarop ik dit stevig heb beleefd.


Ik fietste deze morgen 25km om aan het begin van de Rallarvegen te komen en eenmaal hieraan begonnen volgden de spectaculaire landschappen zich weer aan een hoog tempo op.

De eerste 28km over dit pad, van Haugestol naar Finse, waren nog niet echt helemaal “Into te wild” aangezien dit deel van het fietspad ook wel door wat toeristen wordt aangedaan. 


De volgende 36km van Finse naar Myrdal zijn echter een pak minder toeristisch en voor een deel ook hoger gelegen. Gevolg was dat het pad, dat meestal nog met moeite een pad was te noemen, nog bedekt was onder een dikke laag sneeuw. 


Op de website van de rallarvegen spraken ze nog over “a fair bit of snow”, in werkelijkheid mocht ik meer dan 30 sneeuwvelden doorploeteren. Avontuur ten top!Eenmaal terug richting lager gelegen gebied werden de watervallen spectaculairder en dus ook de afdalingen. Omdat er de komende 2 dagen veel regen wordt voorspeld besloot ik door te fietsen tot in Myrdal. Vanaf hier maak ik morgen een mini treinrit van 4 minuten, onder een berg, en fiets ik vervolgens berg af richting Voss. Afhankelijk van het weer zal ik daar waarschijnlijk 2 dagen de regen uitzitten op een camping aangezien ik toch ver voor op schema lig.

Deze nacht overnacht ik boven op een berg dicht bij het station van Myrdal samen met twee chinezen en een Belgisch koppel die hier ook hun tent hebben opgezet. 


En wat kan de wereld toch klein zijn, het meisje van het Belgisch koppel is zowaar een leerlinge van op mijn school! 

Als afsluiter nog een paar survival lessen: 

  • Les 1: Wanneer je enkel sandalen hebt en je moet koude sneeuw doorkruisen:

  • Les 2 is helaas een minder leuke. Gebruik je fietstas niet als windscherm om je vuurtje aan te houden. Gelukkig bleef de schade nog relatief beperkt.