Fietsvakantie, Noorwegen, Reizen

Noorwegen dag 5: Klimmersbenen

Vandaag iets minder spectaculaire beelden en verhalen maar daarom zeker geen minder mooie dag. 


De dag begon rustig en rond 9u30 kroop ik op de fiets om langs de oostkant van het nationaal park Hardangervidda naar het noorden te fietsen. 

Om daar te komen moest ik opnieuw heel wat hoogtemeters overbruggen. De eerste 22km reed ik langs de rivier en steeg ik van 200m naar 700m. In de volgende 4km moesten er echter nog eens evenveel hoogtemeters worden overwonnen naar een hoogte van bijna 1200m. 

Afzien, maar na de zware tocht over de Gaustotoppen van een paar dagen geleden lijk ik het goeie klimritme wel te hebben gevonden. 


Eenmaal op deze hoogte was het uitzicht weer prachtig. Ik kon er mijn middageten opeten in het gezelschap van een Goudplevier en met zicht op de nog hoger gelegen toppen met hier en daar nog wat sneeuw. 

Een in scène gezette foto 😉

Na nog wat kilometers op de hoogvlakte, mocht ik een heerlijke afdaling maken richting de geplande campingplaats. Er was echter geen camping te bespeuren en het was ook nog veel te vroeg om al te stoppen dus hield ik me in de namiddag bezig met volgend parcours: 


Bij momenten een pittige 40km maar al bij al viel het wel weer mee en het uitzicht was opnieuw zeker de moeite. 

Resultaat van de dag: 93km extra op de teller en ondertussen zit ik al bijna 2 dagen voor op schema. Zondag en maandag lijkt het er echter op dat ik het echte Noorse weer eens zal mogen ontdekken dus dan plan ik misschien een rustdag. 

De komende twee dagen fiets ik in ieder geval over Rallarvegen. Een “fietspad” langs de noordzijde van Hardangervidda en verkozen tot “het mooiste fietspad van Noorwegen”. Ik ben benieuwd of het mijn vorige passage over Hardangervidda nog kan overtreffen. 

Vermits het volgende dorp dat ik zal passeren op ruim 100km ligt mogelijks morgen geen blogbericht. 

Na een zware klim bijtanken met een ijsje!