Fietsvakantie, Natuurfotografie, Noorwegen

Noorwegen dag 4: Hardangervidda

WAT EEN DAG!!! De eerste dag in Noorwegen was al indrukwekkend, de tweede nog indrukwekkender, maar vandaag zal nog moeilijk te overtreffen zijn vermoed ik…


Ik fietste vandaag een hele dag over Hardangervidda, het grootste nationale park van Noorwegen en tevens een hoogvlakte van 8000km2. 

Om op die hoogvlakte, gelegen op een hoogte van ongeveer 1100m, te geraken speelde ik (noodgedwongen) een beetje vals. Aangezien er geen weg naar boven is vanuit Rjukan liet ik me naar boven voeren via een kabelbaan. 

Eenmaal op de hoogvlakte, die voor alle duidelijkheid niet vlak is, reed ik werkelijk in een landschappelijk paradijs. 


Over die 30km in het nationaal park deed ik ruim 4u, sneller fietsen dan 10km/u was gezien het adembenemende landschap verboden! 

Eenmaal het eindpunt bereikt besloot ik toch nog de afdaling richting fjord er bij te nemen. Nog eens 30km kilometer, maar deze keer bijna zonder trappen en zo mag ik opnieuw 76km op de teller bij zetten. 

De dag afsluiten doe ik deze keer met een pasta pesto bij een niet onaardig uitzicht.