Fietsvakantie, Noorwegen, Reizen

Noorwegen dag 3: Froome Vroem

Ik was in vorm vandaag, al zeg ik het zelf. Froome is er niets tegen! Normaal stond er een goeie 60km op de planning maar vermits ik daar al arriveerde iets na de middag besloot ik ook maar de etappe van morgen er bij de te nemen. Resultaat 116km en veeeel hoogtemeters

Maar eerst terug naar het begin van de dag. 


Het uitzicht vanuit de tent was redelijk prachtig deze morgen. Rond half negen zat ik al op de fiets en het fietsen ging vlotjes. Regelmatig een korte stop bij een mooi uitzicht en tussendoor nam ik vlot de heuvels die toch wel minder zwaar waren dan gisteren.


Zoals reeds gezegd kwam ik iets na de middag reeds toe is Sauland, het plaatsje waar ik normaal zou wildkamperen. 

Na mezelf te hebben getrakteerd op een ijsje besloot ik de volgende rit van 50km ook nog maar aan te vatten. Geen simpele 50km, wel degene met de hoogste berg van deze reis. 

De top bijna bereikt!
De top nog niet bijna bereikt

De eerste kilometers waren direct stevig klimmen maar de laatste 10 kilometer richting top waren pas echt dodelijk. Was het niet het stijgingspercentage, dan was het wel de wind op kop die er voor zorgde dat mijn gemiddelde snelheid onder de 10km/u lag. Máár, het was absoluut de moeite! 


Nadien volgde er een geweldige afdaling met snelheden tot 75km/u! 

En afsluiten doe ik met het uitzicht vanop de camping richting “Gaustotoppen”, die berg waar ik een paar uur geleden nog op fietste.


Tot morgen (als ik internet heb want morgen kampeer ik into the wild)