Fietsvakantie, Noorwegen, Reizen

Noorwegen dag 2: Korhoen! 

Na anderhalve dag reizen ben ik toegekomen in Noorwegen!

Geen saaie treinrit zoals gisteren, wel een aangename tocht met de boot vanuit Hirsthals naar Langsesund. 


De 4,5u op de boot vulde ik vooral met het kijken naar vogels. Het resultaat: grote jager, zeekoet, noordse stormvogel, Jan-van-Gent,…

Dé waarneming bij uitstek was echter een witsnuitdolfijn! 

Eenmaal aangekomen in Noorwegen kroop ik uiteraard direct op de fiets. De bestemming van vandaag lag namelijk 65km verder.

Onderweg veel heuvels, heel veel zelfs, om niet te zeggen dat het geen meter vlak was. Maar ik reed elke beklimming met de glimlach op. De eerste 30km fietste ik nog over wat drukkere wegen maar de volgende 30km reed ik over een grindpad door mooie bossen en langs prachtige meertjes. 


Waarneming van de dag tijdens de fietstocht: Korhoen! 

Een soort die ik op de hoge venen vanop een paar honderd meter afstand al eens zag, nu stak meneer de korhoen het pad over een paar meter voor mijn fiets! 

Ondertussen zit ik in het dorpje Ulefoss aan een strandje langs het plaatselijke fjord. Voor mijn neus drijven er 3 brilduikers en een familie oeverlopers houdt me gezelschap op het strand. 

Ik hoop hier nog even te kunnen vertoeven langs het water (waar in tegenstelling met gisteren geen muggen zitten) maar ik lijk zo dadelijk getrakteerd te zullen worden op mijn eerste Noorse regenbui. Niet erg want vanaf morgen voorspellen ze mooi weer! 

3 dubbele sluis in Ulefoss tussen het fjord en het Telemarkkanaal

Het uitzicht vanop mijn kampeerplaats

Lessen van de dag:

  • Les 1: Geef je aansteker een vaste plaats en laat hem niet in je broekzak zitten! Gelukkig zijn sandwichen met choco en banaan ook lekker als avondeten
  • Les 2: Koop blikken waar je geen blikopener voor nodig hebt of neem een blikopener mee!