Atletiek

Seizoen 2016, een terugblik

Na 14 jaar atletiek eindelijk dat seizoen beleven waar je al zo lang van droomde. Na 14 jaar atletiek trad ik hier en daar al eens uit de anonimiteit, won ik al eens een wedstrijd en maakte ik vooral gigantische stappen op de Belgische jaarlijsten.

Mijn atletiekcarrière scheerde tot voor dit seizoen nooit echt hoge toppen. Mij kunnen plaatsen voor het BK was tot op heden zowat mijn grootste verwezenlijking. Dit jaar beschikte ik in de dagen voor dat BK over zo goede benen op training dat ik stiekem zelfs een beetje droomde van een finaleplaats. De meeste dromen zijn gelukkig nog steeds bedrog, zo ook deze, maar toch, wat een verschil met vorige jaren.

Ik opende mijn seizoen met een 800m op de indoorpiste in 2’03”. Een 6-tal maanden later zou ik op de IFAM naar 1’54″66 lopen. Een ongeziene, onverhoopte en totaal onverwachte progressie!
Tussendoor liep ik ondanks het specifieke trainingswerk voor de 800m ook nog PR’s op de 200, 400 en 1500m. Allemaal op een meer bescheiden niveau maar toch!

Met een 9e, 10e, 13e en 21e plaats op Vlaamse en Belgische kampioenschappen (in- en outdoor) maakte ik ook op dat vlak een ongelofelijke progressie.
Die 21e plaats op het BK outdoor had mits een iets minder ambitieuze tactiek misschien wel nog wat beter kunnen zijn, maar ja, ik droomde van die finaleplaats en dan probeer je nu eenmaal mee te gaan met die echte toppers!

Ik blijf in ieder geval dromen en ga ook in 2017 volop voor die finaleplaats op het Belgisch Kampioenschap!