Natuurfotografie, Reizen

Hongarije 2016

Goed weer, prachtige omgeving, een vrolijke dochter en Lize die het ook helemaal naar haar zin heeft. Wat heeft een mens nog meer nodig? 

Juist ja, een paar vogels! Alles was aanwezig daar in Hongarije. Een kleine bloemlezing via enkele foto’s.

Fotograferen vanuit een commerciële hut. Niet direct iets waar ik vooraf van droomde maar als onderstaande taferelen zich vervolgens afspelen voor je neus ben je toch wel gelukkig dat je daar een paar uur in je hutje hebt zitten wachten.

Bijeneter & Hop – Hongarije
Bijeneter – Hongarije

De hut bij de bijeneters was al geweldig, maar qua beleving was de boottocht op het Tiszameer nog vele malen beter. Wie kan er zeggen dat hij een kwak, purperreiger, ralreiger heeft gefotografeerd terwijl zijn dochter van 9 maanden op zijn rug probeerde te kruipen in een wiebelend bootje?

Purperreiger – Tiszameer (Hongarije)
Kwak – Tiszameer (Hongarije)

Voor heel wat vogels moest ik zelfs ons domein niet af! Aan een drinkplaats op ons domein kon je makkelijk grote bonte specht, Syrische bonte specht, putter enzovoort fotograferen. In het voorjaar is het aanbod aan vogels aan deze drinkplaats trouwens nog veel groter.

Grote bonte specht – Hongarije

Het leverde geen foto’s op maar is misschien wel de meest spectaculaire plaats die ik ooit bezocht: De vijvers in Hortobagy nationaal park. We kozen door het slechte weer en voor onze dochter voor het toeristische treintje om dit natuurgebied te bezoeken maar de hoeveelheden reigers, sternen en roofvogels die ik op dit korte tochtje zag was werkelijk indrukwekkend.
De hoeveelheid muggen was jammer genoeg ook redelijk indrukwekkend waardoor we ons bezoekje beperkte in tijd.

Wie de omgeving graag bezoekt, ik raad jullie met veel plezier ons verblijf aan: http://www.pusztaeldorado.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *